Make your own free website on Tripod.com

 

HAVENS HISTORIE

 

Botanisk have er et universitet- og museuminstitut, hvor der både lægges vægt på forskning og undervisning og på at oplyse offentligheden om planter og botanik.
Haven rummer i dag Danmarks største samling af levende planter, hvor træer og urter er anlagt efter biologiske og systematiske orincipper og forsynet med navneskilte.
Berømte Botaniske haver er London- Java- Tenerif og København.
Københavns universitet, blev optettet ved kgl. Skøde og gavebrev af 2 august 1600, beliggende på en grund ved Skidenstræde(Krystalgade). Med oprettelsen af haven bevilgedes ingen midler til veligeholdelse, endsige løn til gartner. Der skulle gå ca. 100 pr før en af de kendte tilsynsførende Rasmus Caspar Bartholin, stiftede et legat i 1696, hvoraf renterne skulle bruges som tilskudshjælp til at holde en "urtegaardsmand" (gartner). Christian VII gav i 1769, en gave på 2500 daler til universitetet, hvor renten skulle bruges til at holde haven.
Københavne 2 Botaniske have blev anlagt 1752, ved Amaliegade. Haven blev delt op i 2 dele, en vestlig 11106 kvadratmeter og østligdel 24539 kvadretmeter, der aldrig blev udnyttet. Den nuværende have åbnede d.9 oktober 1874, efter 274 år efter grundlæggelsen af den første hane.

Tilbage til index.

Havens planter